Att stanna upp och reflektera

Min mamma och jag delar läsintresset och intresset för historier i det lilla och det stora!

I år har vi b.l.a samtalat om möjligheterna vi har fått i vår uppväxt, kontra det andra fått eller inte fått i sina liv! Det är reflektioner som jag uppmuntrar alla att ta sig då och då.

Vi såg filmen Sameblod tillsammans, vi var alla kvinnor , vi känner varandra väl. Det var en stark film och i sommar läsare jag vidare litteratur som fyller på min kunskap – som aldrig får sina! //@nettaordblog

Advertisements

Sommarläsning med fokus på tjejer!

Ja det är sommar, det gröna ropar till mig  – här vi är här! Jag kan inte sluta att nämna det underbara träden och blommorna som förgyller landskapet från topp till tå!

Att drömma sig bort , det är rätt så lätt att bara lägga igen ögonen – men jag vill fylla på, jag vill kunna känna mig fylld med andras tankar och funderingar när jag ska forma mina egna!

Så i sommar tar jag mig an Birgitta Ohlssons “Duktiga Flickors revansch”. Som den duktiga flicka jag är, blir jag nyfiken på att läsa Ohlssons perspektiv ett år innan valet 2018 och allt som påverkar just #Tjejer , #Kvinnor kan jag inte låta vara utan jag vill lyfta och fylla på med mer kunskap så att vi kommer vidare i #jämställdhetsdebatten

Vi kan inte vara #nöjda!

Hoppas att du läser den i sommar, hör av dig om du vill tipsa om annat!

Lycka önskar jag dig // Jeanette @nettaordblog

NettaOrd 20.6.17

Att ta sig ut i trädgården och uppleva våren, eller?

Godmorgon alla orddiggare! Ja det är en härlig tisdag när solen skiner och våren eller sommaren kommer närmare. Att läsa en bok på en filt på gården eller på en sandstrand är något jag kan längta efter när historierna fyller på min fantasi.

Ja platsen är av vikt och nu flyttar vi ut, vi vill vara där solen är om än inte sola, njuta av att den ger liv till så mycket grönska och blomprakt!

I Femina nr 5 2017 har de en TRÄDGÅRDS bilaga – men de har inte missat idérika böcker för oss som längtar och trängtar …..

Önskar alla en underbar ordtisdag// @nettaordblog

Att hitta ditt tempo, när du läser vad gör du?

Jag har många systrar och många tjejer runt om mig, det är en sådan lycka! Hur ser det ut runt dig? I din vardag eller på ditt jobb ?

Jag reflekterar för jag har upptäckt att mitt intresse för böcker har inte varit mitt endast i min familj. Jag flyttade hem efter 18 år, det var härligt och i dag är det underbart att vara hemma. När det gäller böcker har jag alltid lyft böcker , den fysiska och den möjlighet som boken ger dig att växa som person på olika sätt.

Nu har jag mycket tid och läser mycket – mina systrar gör det med och jag vill veta hur gör du?

Sätter du dig i en viss stol eller kan du sätta dig där tiden ges?

Jag kan oftast sätta mig där tiden ges, men i bland kan jag inte få ro!

Önskar dig en härlig litteratur tisdag //  @nettaordblog

 

 

 

 

 

 

Att läsa – ett bibliotek

Wow, jag blir så glad och så lugn när jag kommer in i mitt bibliotek eller min studio som jag kallar den här kan jag ta en bok läsa och njuta av allt vad den kan ge.

Hur har du det med ditt läsande och din skatt av litteratur? Är den på Biblioteket dit alla kan komma och ta del av litteraturen tillsammans eller var för sig?

Jag har ett Konstbibliotek – med några undantag så det syns var jag har varit verksam större delen av mitt liv.

Jag vill slå ett slag för det privata biblioteket  – det är en evig skatt att ösa ur!

Önskar er alla en härlig litterär helg att se fram emot // Jeanette @nettaordblog Netta ord 31.3