Några tips inför kommande Jul

Så har vi Nobelmiddag och Tredje Advent i morgon, mycket blir mer och Black Friday har slagit rekord efter rekord. Den amerikanska traditionen är välkänt och nu har vi i Sverige blivit “smittade” och att handla – ja det är vad vi gör. Självklart blir det en motreaktion både organiserat och privat Köpstop.

I dag vill jag lyfta ett varmt leende för Biblioteken där du bor  – att låna en bok eller två är en mycket bra idé. Vidare finns det en del kaféer, som har en bokhylla med pocketböcker som personer har läst klart. För dig att byta ut, mot en bok du läst klart!

Men min huvudtanke med dagens inlägg är tips om två nya böcker som tar upp ett ämne som är brett, men svårt att tala om främst för äldre personer. Det är den Psykiska Ohälsan i Sverige som går längre ned i åldrarna.

En bok släpps först i början av 2017 , men den går att bevaka redan i dag.

Det är “Duktighetsfällan en överlevnads bok för prestationsprinsessor” av Alexander Perski och Joanna Rose I boken är Kvinnor i fokus och det vill jag att vi lyfter här.

Nästa bok handlar är skriven av en av de yngre generationerna där de sociala medierna är en vardag, som inte alltid har en fin eller perfekt baksida eller framsida.

Det är “Ibland mår jag inte så bra” av  Therése Lindgren. Här upplever jag att författaren vill ge er mer kraft att slå emot jante och stigamtisering

Att få kraft att använda i vardagen – vad kan vara bättre ?

Med det önskar jag dig en mindre stressad när det gäller julklappar i 2016!

// Jeanette Gustafsson @nettaord

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s